![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Forum DeLisi
Takımı: Trabzonspor
Ettiği teşekkür: 1
Kaç kere teşekkür edildi: 13
|
GöLgeLik Köyü Hakkında Bilgi Ve ResimLerinizi Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz...
Arsin-GöLgeLik Köyü ResimLeri ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#2 |
|
Forum DeLisi
Takımı: Trabzonspor
Ettiği teşekkür: 1
Kaç kere teşekkür edildi: 13
|
Gölgelik, Arsin
Gölgelik, Trabzon ilinin Arsin ilçesine bağlı bir köydür. Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.esas adı elemanostur köyden büyük adamlar çıkmıştır.Gölgelik Köyü'nde tarihi evler ve tarihi kilise kalıntıları mevcuttur.Yayla ve mezarları köye coğrafi güzellik katmaktadır.Aslında anlatılanlara göre Gölgelik Köyü'nde önceden Rumlar yaşamaktaydı.Köyün isminin Elemonos olması da o yüzdendir. Hatta köyümüzde birçok yerin adı Rumcadır. Kültür Köyün en meşhur yemekleri; lahana, kuymak, lapa vb. Coğrafya Trabzon iline 47 km, Arsin ilçesine 27 km uzaklıktadır. İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 357 1997 357 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Kaya KELEŞ 2004 - İsmail Keskin 1999 - Hikmet KELEŞ 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır,3 öğretmeni ile eğitim öğretime devam etmektedir.okulda anasınıfı da 2007-2008 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|