![]() |
|
|
#1 |
|
Co-Admin
Ettiği teşekkür: 60
Kaç kere teşekkür edildi: 312
|
Mesele Güzeli Sevmek Değil , Sevdiğini Güzel Görmektir...
|
|
| Bu mesaj 1 teşekkür aldı: |
Aquila (21.01.12)
|
|
|
#2 |
|
Co-Admin
|
![]() "Ve Ben, Sesini Senin Yüreğinde Unutmuş; Bi(LâL) Olmuş Bir Aşk Müezziniyim.."
|
|
Aquila (21.01.12)
|
|
|
#3 |
|
Co-Admin
|
![]() Bu, kırıp attığım kaçıncı kalem.. Bilmem.. Üç noktaya sığar mı dersiniz hüznümüz? ![]() Senin için ‘ yasak ‘ dediler.—Yasaklar çiğnenmek içindir, dedim. Senin için ‘ imkânsız ‘ dediler....—Önemli olan imkânsızı başarmak, dedim. Senin için ‘ olmaz ‘ dediler.—Dünya da olmayacak şey yok, dedim. Senin için ’ zor ‘ dediler.—Kolay olsaydı değeri olmazdı, dedim. ‘ Onda bulduğun nedir ki ‘ dediler.—Herkeste arayıp bulamadığım, dedim. Senin için ‘ o ne ‘ dediler.—Hayattaki gülen yüzüm, dedim. ‘ Ona öyle nasıl bağlandın ‘ dediler.—Ben değil o ”bağladı” dedim. ‘ Oda senin gibi sevdi mi ‘ dediler.İşte cevap veremediğim tek şey buydu. ‘ Eğer bunu bilmiyorsan vazgeç ‘ dediler.—Vazgeçecek olsaydım sevmezdim, dedim. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ben bu ömrümü sana adamışım.. bu kalbe adını kazımışım..canıma can kattın gönlüme aşk yazdın.. tarifi olmayan duygular yaşattın .. a, benim deli kızım nerden çıktım karşıma ..masal dünyasındanmı geldin girdin kanıma.. elini tutunca herşeyi unuturum varmısın benimle bir ömür mutluluğa ....hastalıklta sağlıkta zenginlikte yoklukta en güzel duygularla benimlemisin.. iyi günde kötü günde tek yürekte tek bedende.. biran bile düşünmeden.. söyle aşkım gözbebeğim.. ........BENİMLE EVLENİRMİSİN ...
|
|
Aquila (21.01.12)
|
|
|
#4 |
|
Co-Admin
|
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sana layık tek bir sıfat buldum Yâr.. Her an amin dediğim Duamsın.. ♥ ![]() Unuttum dediğin anda,aklında tutmanın acısiyla başetmeyi, ve senden kalan birşey görünce, Içim sizlamadan yaşayabilmeyi banada öğretsene.....
|
|
Aquila (21.01.12)
|
|
|
#5 |
|
Co-Admin
|
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ÖYLECE DURSA ZAMAN GÖZLERİNE BAKARKEN.! [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Çoğu erkek eşine HANIM ! diye hitap eder ama nereden geldiğini bilmeyiz çoğumuz bu kelimenin. Bir gün Cengiz Han sarayına, tüm hanlarını toplamış , tahtının sağ yanına da eşini oturtmuş; Cengiz Han hanlarına, – “Ben Hanlar Han’i Cengiz Han, hepinizin hanıyım” demiş ve sonra eşini göstererek; – “Bu da benim HAN IM” demiş. İşte erkeklerin “eşim” anlamında söyledikleri “hanım” kelimesi oradan geliyormuş.. Ne kadar hoş değil mi? Kadının adı da var, yeri de ve saygınlığı da.. ![]() Ne çok yol varmış içimde meğer; kimi uzun, kimi dar kimi dolaşık. Kimi de karanlıktı.Bu yollarda günler süren yolculuğum sonunda yorgun, yenik ve boynu bükük sana dönüyordum. Sen hep yeniden diyordun; ‘’yeniden denemelisin. Sevgiyi ve sonsuzluğu içinde bulacaksın; başka yerde değil. Vazgeçemezsin!’’ Bu umutla başlayan ve yenilgiyle biten kaç yolculuk yaşadım, kimbilir… ~ Melek Paşalı / Hayâl Günlüğü ![]() Hz.Aişe, peygamberimizle yeni evlenmişti. Eşinin kendisini sevip sevmedigini merak etmekteydi,ya da kendisini ne kadar ve nasil sevdigini… Hz.Aişe bu düşüncesini Peygamber Efendimizle konusmadan edemedi. “Ey Allah’ın Resulü,beni seviyor musun?” “evet,Ya Aişe tabi seviyorum!”. Aişe dahasini da merak ediyordu,acaba nasil seviyordu? Hemen sordu. “beni nasil seviyorsun?” Peygamberimiz sevgi şeklini tanimladi eşine; “kördüğüm gibi.” bu cevap Hz. Aişe’yi cok sevindirdi, çünkü kördügüm acilamazdi. Açilmayan, bitmeyen sırlı bir sevgi demekti. Alacagi cevap onu çok mutlu ettigi için, Hz. Aişe sık sık sorardi: “Ey Allah’in Resulü, kördüğüm ne alemde?” Peygamberimiz,Hz.Aişe’yi memnun eden cevabi verdi her defasinda: “ilk günkü gibi…”
|
|
Aquila (21.01.12)
|
|
|
#6 |
|
Co-Admin
|
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Üç nokta aşktır… Her nokta gizli bir Ahtır!... Seviyorum deyip haykıramamaktır... Boğazda düğümlenen iki çift sözdür...Dilin lal, gönlün melal olduğu andır… Gözlerden süzülmeyen iki damla gözyaşıdır... Hissedilen fakat bir türlü yazılamayandır… Kelimelerin kifayetsiz kaldığı andır… Üç nokta; bitmeyendir bitemeyendir... ![]() ![]() Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değildir . . . ! Unutma ! Bugün Hayat Veren SU, Yarın Seni Bile Boğabilir ![]() Ben; Benden olgun insan isterim karşımda! Benden dürüst, En ufak dalgada, Arkasını dönmeyecek kadar olgun. Arkamı döndüğümde, Sırtımdan vurmayacak kadar güvenilir. Bir o kadar cesaretli olmalı. Yağmurdan ıslanıp,fırtınadan kaçmamalı. Ayağı taşa takılınca kayadan korkmamalı. İşine gelince sevip, Zoru görünce bırakmamalı! [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ben ahlâkını beğendim , cemalinde gözüm yok..!
|
|
Aquila (21.01.12)
|
|
|
#7 |
|
Co-Admin
|
![]() Karamsar olmak zor değil, zor olan çılgın bir fırtınadan sonra gökkuşağı gibi gülümseyebilmektir… Kucaklamaya kollarının yetmeyeceği bir ağaç, bir tohumla baslar. En uzun yolculuklar ise, bir adımla baslar. Gerçek sevgiler ise bir tebessümle baslar… Annem her fırsatta çocuklarına güneşe doğru zıplamalarını öğütlerdi. güneşe ulaşamazdık ama hiç olmazsa ayaklarımız yerden kesilirdi.. ![]() Cenab-ı Hak Hz.'' Y a k u b a '' sual eyledi... -"Sana '' Y u s u f u '' niçin geri verdiğimi biliyor musun? -''Bilmiyorum Ya RaBBi'' dedi Hz.Yakub Ve A L L A H (cc) buyurdu: ÇüNKü SeN BüTüN üMiDiNi BaNa BaĞLaDıN !.. ![]() " Dokunsalar a ğ l a y a c a ğ ı m bir ömür boyu. Ve değseler hüznüme, d ö k ü l e c e ğ i m parça parça Bir anlık değil, boğulduğum bilinmezlik. " ![]() Her zaman seninle güzel bu hayat Aşk yaşanmıyor sen olmadan Canımsın benim sen Eğer bir gün ayrılırsak Rabbimden duam bedenimi alsın bu dünyadan ![]() [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Damarlarım acıyor Kanımda sensizliğin, sessizliğin çivisi.., Kaç karia çaldı kapımı ansızın… Yüreğimdeki hata yığınlarına Ne yere emniyetim kaldı Ne göğe bakacak yüzüm… Biliyorum ben Neden hepsi… Ve biliyorum Kimin için… Ellerim kirlendi Düşlerime kan sızdı… Seccademde avuç dolusu hıçkırıklar Dudaklarıma istiğfardan örülen duvarlar.. Susuyorum.. Sevdaya değil affa tevekkül ediyorum şimdi..
|
|
Aquila (21.01.12)
|
|
|
#8 |
|
Co-Admin
|
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ve Aşk , Bir Köşe Başında Dilenir Oldu: "ALLAH Rızâsı İçin Birazcık Sadâkat...!" [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] AŞK"yüreğine düşen Lavdır."AŞK"gözlerden akan yaştır. O"YAŞ"yüreğinden akan günahtır. "AŞK"tövbedir. "AŞK"duadır,aftır. "AŞK"affedilişteki huzurdur. "AŞK"Rabbin ta kendisidir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ey kırlangıç fırtınası, ey sevgili! �buzda köz, güneşte çiy tanesi� Bana bir yalnızlık bıraktın İçinden kaç '' d e n i z '' kaç '' g ü n e ş '' geçti... Bir açıklama ekle Bana bir '' y a l n ı z l ı k '' bıraktın, Bütün sabaha karşılar büyüdü içimde... Gözümde son bakışların '' k ı ş ı '' İçimde bütün belkilerin '' i l k y a z ı ''... Yaşam dediğin denizi alınmış bir '' u ç u r u m '' Kar çiçekleriyle bezenmiş mayıs tarlası '' ö m r ü m '' [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gönül; çalamazsan aşkın sazını Ne perdeye dokun ne teli incit .. ... Eğer Çekemezsen Gülün Nazını .. Ne Dikene Dokun. Ne Gülü İncit, Sahrada mecnun değilsen.. Ne leyla`yı çağır, Ne çölü incit..
|
|
Aquila (21.01.12)
|
|
|
#9 |
|
Co-Admin
|
![]() ben bir adam sevdim. gülüşü, inci bir kolyenin kopması kadar harikaydı. teninde bir kokusu vardı ki, aldığım tüm bebek kokularından daha güzel. öyle güzel konuşurdu ki, gözlerine dalar, boğulurdum. ben bir adam sevdim. elleri dünyada gördüğüm en güzel el. ince saç tellerinin, güzelim kirpiklerinin sayısını bilecek kadar. ben bir adam sevdim. gözlerime baktığında kalbime akışını izledim. elimi tuttuğunda ufalandığımı. yüzünün tüm gölgelerini hatırladığım bir adam sevdim. ben bir yaprak sevdim. kuru-yaş ayırmadan. oysa ezmeyi sevdi neye bastığına bakmadan.
|
|
|
|
#10 |
|
Co-Admin
|
Lanet olsun dönüşüne..!
![]()