![]() |
|
|
#1 |
|
Karadeniz Paylaşım Mekanı
Ettiği teşekkür: 0
Kaç kere teşekkür edildi: 0
|
Tarihi [değiştir]
sofu köyünden önceki ismi Alaçam dır sonra Sofu köyü olmuştur Kültür [değiştir] Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Coğrafya [değiştir] Sinop iline 73 km, Ayancık ilçesine 12 km uzaklıktadır. İklim [değiştir] Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Nüfus [değiştir] Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 216 1997 190 Ekonomi [değiştir] Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Muhtarlık [değiştir] Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.şuanki muhtar kemal çelikkaya köye 1980 ile 1990 arası reisoğlu şuayip öztürk muhtarlık yapmıştır elektrik şuayip öztürk zamanında köye gelmiştir.2 dönem muhtarlık yapmıştır. 2004 yılında allahın rahmetine kavuşmuştur allah rahmet etsin. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Kemal Çelikkaya 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri [değiştir] Köyde ilköğretim okulu vardır ama egitim yapılmamaktadır yeterli ögrenci yoktur bu sebeple cocuklar toplanıp başka bir köyde toplu eğitim görmektedir. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Karadeniz Paylaşım Mekanı
Ettiği teşekkür: 0
Kaç kere teşekkür edildi: 0
|
slm ben bu siteye sofu köyünün resimlerini bakmak icin üye oldum ama resim felen koymamisiniz lütfen sofu köyünün resimlerini koyarmisiniz bende sofu köyündennim uzun zamandir yurtdisindayim ve köyüme gidemedim insallah koyarsiniz
iyi günler |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderator
Ettiği teşekkür: 95
Kaç kere teşekkür edildi: 36
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
|
![]() Sofu Köyünden bir görünüş Sofu Köyü Camii ![]() ![]() ![]() ![]() Sofu Köyü Camii abdesthanesi ![]() Hayrettin UZUN Sofu Köyü Camii İmam Hatibi ![]() ![]() Sofu Köyü Ödür Mahallesi ![]() Sofu Köyü Ödür Mahallesi Camii ![]() ![]() ![]() Konu SuVaRi tarafından (09.10.11 Saat 15:09 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
| Bu mesaj 1 teşekkür aldı: |
ELİF__ (09.10.11)
|
|
|
#5 |
|
Moderator
|
Karadenizimizin Bütün İlleri Köyleri Beldelerinin Resimlerini Paylaşmak İstiyoruz Bu Yönde Çalışmalar Yapıyoruz Daha Yapım Aşamasındayız İmş Heryerin Resimlerini Ekleyecegiz.İnş Bir Nebzede Olsa Memleket Hasretinizi Gidermeye Yetmiştir Bu Resimler.. Tşk Kartal 57
|
|
|
|
| Bu mesaj 1 teşekkür aldı: |
ELİF__ (09.10.11)
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |