![]() |
|
|||||||
| Hoş Geldiniz Yeni Üye olan Arkadaşlar Burada Kendilerini Tanıtabilir İlk mrblarını Buraya Yazabilirler |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Karadeniz Paylaşım Mekanı
Ettiği teşekkür: 0
Kaç kere teşekkür edildi: 0
|
hoşbuldum.iyigünler.ben kızım için mısır ürünleri arıyorum.kendisi çölyak hastası.mısır bulguru,mısır irmiği her çeşit mısır ürünü nerden talep ederiz satış yapan yerlere nasıl ulaşırız.bilenler lütfen desinler.
![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
Ettiği teşekkür: 95
Kaç kere teşekkür edildi: 36
|
Geçmiş Olsun Nerede Yaşıyosunuz Nilgün Hanım Yaşadıgınız Şehir Neresi ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Karadeniz Paylaşım Mekanı
Takımı: galatasaray
Ettiği teşekkür: 70
Kaç kere teşekkür edildi: 59
|
nilgün 2012 hoş geldiniz ve kızınıza geçmiş olsun dileklerimle allah şifasını versin ilk defa duydum bu hastalığı acil şifalar suvarinin dediği gibi hangi şehirde olduğunuzu yazarsanız seviniriz..
ÇÖLYAK HASTALIĞININ İLAÇ TEDAVİSİ YOK" Hastalığın tedavisi konusunda da bilgi veren Prof. Dr. Yavuz Baykal, hastalığın erken teşhis edilmemesi halinde ciddi problemlerin ortaya çıkabileceğini söyledi. Hastalığı işaret eden bulgulara benzer şikayetleri veya ailesinde çölyak hastalığı öyküsü olanların bir iç hastalıkları uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurmaları gerektiğine dikkat çekerek, "Çölyak hastalığı olanların yüzde 10 kadarında; anne, baba, kardeş veya çocuklarında da aynı hastalık görülebilir. Gebelik döneminde K.a.n.s.ı.z.l.ı.ğ.ı belirgin ölçüde şiddetlenen k.a.d.ı.nların çölyak hastalığı yönünden araştırılması gerekir. Çölyak hastalığında tedavinin temelini sıkı bir glutensiz diyet uygulanması oluşturur. Bu amaçla gluten içeren T.a.h.ı.l ürünleri (buğday, A.r.p.a. ve çavdar) kullanılarak yapılan gıda maddelerinin kesinlikle yenmemesi gerekir. P.i.r.i.n.ç. mısır, patates ve soya U.n.u.n.d.a.n. yapılmış ürünler yenilebilir. Meyve, sebze, yumurta ve et ürünlerinin yenmesinde sakınca yoktur. Gluten içermeyen bir diyetin uygulanması n.o.r.m.a.l. beslenmeye göre daha pahalı, güç ve sıkıcı olabilir. Bu nedenle kesin tanı konulmadan bu tür bir diyetin uygulanması tavsiye edilmez. Bu hastalarda laktoz eksikliği (laktoz intoleransı) de olabildiğinden başlangıçta süt ve sütlü gıdaların alınmaması önerilir" diye konuştu... * Buğday arpa yulaf ve çavdar yerine pirinç patates nohut mercimek kestane soya fasulye fındık gibi besinleri ve bu besinlerden elde edilen un ve nişastaları tercih etmeliler. Kuruyemişleri özellikle de ceviz fındık incir ve kuru üzümü sofradan eksik etmemeli.
♥ღ♥(¯*•๑۩۞۩: இܓ___ ELİF__இܓ۩۞۩๑•*¯)♥ღ♥ Konu ELİF__ tarafından (10.09.11 Saat 13:19 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Anahtar Kelimeler |
| çölyaklılara yardımı olur |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|