![]() |
|
|
#1 |
|
Karadeniz Paylaşım Mekanı
Ettiği teşekkür: 0
Kaç kere teşekkür edildi: 0
|
Tarihi [değiştir]
Köyümüzün tarihi bayağı eski zamanlara dayanmaktadır. Kurucusu Ocak Dede denilen ve mezarıda köyümüzde olan bu zattır.Köyün adı köyün kurucusu olan Ocak Dede tarafından konmuştur.Bunlar 7 kardeştir herbirisi bir yere dağılmış , daha sonra buluştuklarında herkes bulduğu köyün özelliklerini söylemiş Ocak Dede de ben bir arpalık yer buldum demiştir ve köyün adı oradan gelmektedir.Bir rivayete görede Ocak Dede İslam peygamberi Muhammed soyundan gelmektedir.[kaynak belirtilmeli] Köyümüzde 500-600 yıllık tarihi bir çeşme ve daha sonraları restorasyona uğramış olsada tarihi bir camii vardır. Kurtuluş Savaşı sırasında Karargah olarak kullanılmıştır. Yöresel Yemekler [değiştir] yöresel yemeklerimizden bazıları: lahana çorpası, pezik (pazı) kavurması, yarma çorbası, höngül, hoşvaran, pırmıt kavurması, pirişli, fasulye kızartması, gelecoş, Coğrafya [değiştir] Giresun iline 43 km, Espiye ilçesine 13 km uzaklıktadır. İklim [değiştir] Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Nüfus [değiştir] Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 430 1997 188 Ekonomi [değiştir] Köyün en önemli gelir kaynağı fındıktır. Başka geçim kaynağı olmadığından çok fazla göç vermiştir. Genelde göç edenlerin büyük bir kısmı Zeytinburnu'nda ikamet etmektedir. Muhtarlık [değiştir] Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Ahmet Bilgili 1954 Doğumlu Askerliğini Gökçeada'da yaptı 1975 Ekim Ayında Tezkere aldı.Aydın-Çine'den Asker Arkadaşı Arif Ali KARADEMİR tarafından yazılmıştır.Saygılar sunar. 1999 - 1994 - 1989 - 1984 - Altyapı bilgileri [değiştir] Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
Ettiği teşekkür: 95
Kaç kere teşekkür edildi: 36
|
![]() ![]() |